Vacaturenummer: 442

Humanitas Chatproject zoekt: Chatten met eenzame mensen.

Introductie

Chatvrijwilligers bieden dagelijks luisterend oog aan iedereen die zijn verhaal kwijt wil.

Taakomschrijving

De chatvrijwilligers bieden dagelijks het luisterend oor/oog aan mensen in sociaal isolement. Iedereen die zijn/haar verhaal kwijt wil is welkom bij het Luisterend oog.Vanuit eigen huis, laagdrempelig en anoniem.
Per 1.11 gaan we tussen 14.00 en 23.00 uur open. 7 dagen per week.
voor meer details zie www.hetluisterendoog.nl

Begeleiding:Door coördinatoren

Wij vragen

Goed kunnen luisteren, empathisch kunnen zijn. Affiniteit met computers en chatten. Snelle internetverbinding. Relatief snel kunnen typen.

.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

Training vooraf in chatgespreksvaardigheden; daarnaast elke 6 weken intervisie bijeenkomsten als deskundigheidsbevordering.
Daarnaast bieden wij reiskostenvergoeding, maaltijden bij bijeenkomsten, begeleiding en coaching door coördinator/beroepskracht.
Deelname aan een vernieuwend project.

De vrijwilligers krijgen eerst een training aangeboden voordat zij aan de slag gaan. De training loopt gedeeltelijk via e-learning en bestaat uit 3 halve dagen.
De eerstvolgende training vindt plaats op 17.10, 31.10 en 14.11 in Amsterdam.

Tijdsbesteding: minder dan 4 uur per week
Soort werk: Overige, Persoonlijke begeleiding
Publicatiedatum: di 17 jan 2012
Verloopdatum: wo 31 dec 2014

Over Humanitas Chatproject

Humanitas is een Nederlandse vereniging voor maatschappelijke dienstverlening en samenlevingsopbouw. Humanitas staat voor een samenleving waarin plaats is voor iedereen en waarin mensen verantwoordelijkheid willen nemen voor zichzelf en anderen.
Humanitas verleent diensten op het gebied van zorg, welzijn en wonen aan met name diegenen die (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben om hun eigen leven op eigen wijze vorm te geven. De dienstverlening kenmerkt zich door wederzijds respect, gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Humanitas signaleert maatschappelijke behoeftes en neemt daarop initiatieven om een vernieuwend en toegankelijk aanbod aan activiteiten te ontwikkelen. Dat aanbod kan per plaats verschillen.
Bij Humanitas werken duizenden vrijwilligers en beroepskrachten in heel Nederland. Beide hebben, door hun specifieke inbreng, hun eigen waarde.

Lees meer

Reageren of meer informatie?

Wil je reageren of meer informatie over deze vacature? Met behulp van onderstaand formulier kun je direct per e-mail contact opnemen met Humanitas Chatproject.

Contactformulier Humanitas Chatproject

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.

CAPTCHA Image Nieuwe letters

Typ de letters in het plaatje over:


Nieuwe Vacatures

Medewerker communicatie en organisatie

Wie zijn wij? De Prinses Máxima Manege in Den Dolder is een erkend hippisch therapeutisch centrum voor mensen met... lees meer

Medewerker administratieve ondersteuning

De Prinses Máxima Manege in Den Dolder is een erkend hippisch therapeutisch centrum voor mensen met een... lees meer

Klassieke muziek vrijwilliger

Wij zijn met spoed op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die van klassieke muziek houdt! Kennis van de klassieke... lees meer

Vervoer bewoner naar paardrijden

Voor een leuke cliënte zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die het vervoer per auto op zich wilt nemen naar het... lees meer

Vrijwillig in Actie De Bilt NieuwsbriefVolg ons op Twitter: